Svačinové muffiny
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- jogurt bílý 150 mililitrů
- olej řepkový 50 mililitrů
- jablečné pyré 100 gramů
- banány 1 kus
- med 4 lžíce
- mouka špaldová 200 gramů
- ovesné vločky 25 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- jedlá soda 2 lžičky
- brusinky 75 gramů (sušené)
- sůl 1 špetka
- semínka dýňová 1 lžička (+ na posypání)
- semínka slunečnicová 1 lžička (+ na posypání)
- ořechy vlašské 1 lžička (nasekané, + na posypání)
- ořechy lískové 1 lžička (nasekané, + na posypání)
- sůl
Postup přípravy
1. Ve větší misce smíchejte mouku, vločky, kypřicí prášek, sodu, skořici, brusinky, sůl a ořechy a semínka. V menší misce nejprve rozmačkejte banán a poté k němu přidejte rozšlehaná vejce, jogurt, olej, med a jablečené pyré. Šlehejte tekutou směs, dokud nebude hladká, a poté ji vlijte do moučné směsi. Zlehka promíchejte, aby se obě směsi propojily, ale nepřemíchejte ji - vůbec nevadí, když v těstu zůstanou malé hrudky.
2. Muffinové košíčky naplňte do ²/ ³ těstem a pečte v troubě předehřáté na 180 ° asi 30 minut. Poté nechte muffiny zcela vychladnout na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Poznámka k receptu
Tyto muffiny jsou doslova nabity ovocem a zdravými semínky a ořechy. Obsahují špaldovou mouku, která je snadno stravitelná a dobře ji snášejí i lidé s alergií na pšenici. Není však bezlepková, proto není vhodná pro celiaky.
Načítám komentáře...