Tvarohové muffiny s borůvkami
Seznam surovin
- mléko 4 decilitry
- borůvky 300 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- tvaroh měkký 120 gramů
- cukr 80 gramů
- vejce 1 kus
- olej 2/3 decilitru
- kypřící prášek do pečiva 1,5 lžičky
- citronová kůra 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Na dokončení:
- tvaroh měkký 250 gramů (polotučný)
- med 2 lžíce
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
Postup přípravy
Tvaroh na dokončení vložíme do síta vyloženého plátýnkem a necháme ho alespoň 2 hodiny odkapat.
V míse vyšleháme tvaroh s cukrem, mlékem a vejcem. Přidáme olej, citronovou kůru, sůl, pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme borůvky. Těsto rozdělíme malou naběračkou do vymazaných a vysypaných formiček na muffiny, postavíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi 20 minut.
Odkapaný tvaroh smícháme s medem, naplníme ho do cukrářského sáčku a když upečené muffiny vychladnou, nastříkáme ho ozdobně na vršek každého muffinu. Na závěr muffiny lehce posypeme nastrouhanou kůrou.
Načítám komentáře...