Vanilkové muffiny
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr třtinový 125 gramů
- čokoláda na vaření 100 gramů
- máslo 125 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžíce
- mléko 4 lžíce
Postup přípravy
Do misky vložíme změklé máslo nakrájené na menší kousky. Přidáme větší část cukru, oba vanilinové cukry a žloutky a vše vyšleháme na hladký krém. Polohrubou moukou promícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, směs postupně přimícháme do žloutkového krému a pak po částech přimícháme vlažné mléko. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhanou čokoládu a tuhý sníh ušlehaný z bílků, špetky soli a zbylého cukru.
Těsto naplníme do formiček na muffiny (plníme je jen do tří čtvrtin), vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 40 minut.
Když si necháte trochu nastrouhané čokolády stranou, nasypte ji těsně před dopečením na muffiny (viz foto).
Načítám komentáře...