Vláčné čokoládové muffiny s lentilkami
Seznam surovin
- čokoláda hořká 85 gramů
- káva 3,5 decilitru (horká, nebo horká voda)
- cukr 500 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 330 gramů
- kakao 150 gramů
- jedlá soda 2 lžičky
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 lžička
- vejce 3 kusy (velká)
- olej 2 decilitry
- podmáslí 3,5 decilitru
- vanilkový extrakt 2 lžičky (nebo vanilkový cukr)
Na růžový pudinkový krém:
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- mléko 5 decilitrů
- cukr 40 gramů
- máslo 150 gramů (nebo trochu více, až 200 g)
- potravinářské barvivo (růžové)
Na ozdobení:
- lentilky (Holky & Kluci)
- čokoládová poleva tmavá (podle chuti)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 150 °C. Nasekejte čokoládu na drobné kousky, zalijte ji horkou kávou a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí (pokud muffiny připravujete pro děti, místo kávy použijte horkou kávu bez kofeinu nebo horkou vodu).
Mezitím si ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V jiné míse mixérem našlehejte vejce do pěny. Pomalu přidejte olej, vanilkový extrakt, protřepané podmáslí a rozpuštěnou čokoládu. Přidejte čtvrtinu suché směsi a zamíchejte dohladka, potom další čtvrtinu a takto postupujte, až máte všechnu suchou směs zapracovanou.
Připravte si formičky na muffiny. Každou z nich naplňte lžící až do 2/3 objemu formičky a pečte asi 30 minut.
Mezitím připravte růžový pudinkový krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte vanilkový pudink podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 - 200 g změklého másla a postupně po lžících zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová.
Vychladlé muffiny ozdobte krémem, růžovými, fialovými a žlutými lentilkami. Nebo je jen polijte tmavou čokoládovou polevou a ozdobte modrými, zelenými a žlutými lentilkami.
Načítám komentáře...