Vločkové bochánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve vhodné nádobě smícháme 2 dl vlažné vody s rozdrobeným droždím, lžičkou cukru a lžící mouky a kvásek necháme na teplém místě vzejít.

V míse smícháme zbylou mouku s mletými ovesnými vločkami a trochou soli a kmínu.

Pohankové vločky zalijeme zbylými 2 dl vroucí vody a necháme asi 5 minut stát. Pak je zapracujeme spolu se vzešlým kváskem do moučné směsi a vzniklé těsto necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě.

Z vykynutého těsta utvoříme na pomoučeném válu malé bochánky, které necháme znovu 30 minut kynout. Pak je přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je na povrchu studenou vodou a posypeme celými vločkami a slunečnicovými semínky. Vložíme je do trouby vyhřáté
na 220 °C, po 5 minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě asi 20 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...