Zakázaná buchta
Seznam surovin
- vejce 7 kusů
- cukr moučkový 200 gramů
- ořechy 200 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1 plechovka
- máslo 250 gramů
- čokoláda na vaření 1 kus
- ořechy 2 hrsti (nasekané)
Postup přípravy
Plechovku salka vložíme do hrnce s vodou (musí být ponořená) a vaříme ji hodinu a půl. Pak ji necháme ochladit ve studené vodě. Vejce ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme mleté ořechy a mouku rozmíchanou s kakaem.
Těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem a upečeme v troubě (na 200°C asi pět minut, pak na 170°C deset minut). Při konci pečení je dobré do trouby nahlédnout. Koláč necháme vychladnout.
Mezitím si v mixéru vyšleháme máslo a pak přidáváme salko vznikne z toho jemný karamelový krém, který rozetřeme na upečený piškot. Na krém pak nastříkáme čokoládou cik cak. Připravíme si raději řidší polevu a vidličkou stříkáme čokoládové cákance, nejdříve vertikálně, pak horizontálně, až vznikne mřížka.
Hotové hustě posypeme nesekanými ořechy. Necháme pár hodin odpočinout v ledničce.
Načítám komentáře...