Citronová granita
Seznam surovin
- voda 1 litr
- cukr krupice 600 gramů
- šťáva citronová 1 litr
- citronová kůra (z 1 citronu)
- pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
Postup přípravy
1. Do většího hrnce nalijte 1 litr vody a svařte ji s cukrem do mírně hustého sirupu. Nechte zcela vychladnout. Pak vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Přidejte nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a směs nalijte do plastové nádoby s víčkem.
2. Dejte na 6 - 8 hodin mrazit, každou hodinu, ke konci každých 30 minut, promíchejte vidličkou, aby se narušily krystaly.
Poznámka k receptu
- Povoskovaný papírový kalíšek, plastová lžička. Je celkem jasné, že ti dva staříci, co pozorují cvrkot v přístavu, dojídají citronovou granitu. Možná se tu scházejí sobotu co sobotu už sedmdesát let... Granitu milovali jako děti a tahle láska, zdá se, nerezaví.
- Počítejte s mražením 6 - 8 hodin.
Načítám komentáře...