Čokoládové clafoutis s třešněmi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třešně zbavíme stopek, opláchneme je pod tekoucí vodou, vypeckujeme a necháme odkapat v sítu. Vhodnou formu nebo vyšší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení a nemusíme ji již vymazávat a vysypávat).

V míse smícháme mléko se smetanou ke šlehání, přidáme celá vejce a žloutky, hladkou mouku, kakao, cukr a špetku soli a vařečkou vše důkladně promícháme, až vznikne hladké řidší těsto.

Odkapané třešně rozložíme na dno připravené formy a přelijeme je těstem. Povrch posypeme bílou čokoládou nakrájenou na drobné kousky, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 - 40 minut.

Hotový nákyp necháme chvilku prochladnout, pak ho poprášíme moučkovým cukrem a podáváme ještě vlažný.

Poznámka k receptu

Originální clafoutis se připravuje z hodně tmavých (černých) třešní, které můžete předem ochutit trochou griotky nebo jiného aromatického alkoholu. Výborné jsou i višně a kopeček šlehačky na ozdobení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...