Čokoládové košíčky s kandovaným ovocem
Seznam surovin
- ořechy lískové 100 gramů
- čokoláda hořká 200 gramů (nebo na vaření)
- smetana na šlehání 4 lžíce
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- ovoce kandované 150 gramů (nebo sušené, na ozdobu)
Postup přípravy
Lískové oříšky nasucho opražte a umelte. Ve vodní lázni za stálého míchání rozehřejte rozlámanou
čokoládu se smetanou, skořicí a citronovou kůrou.
Do rozehřáté čokolády vmíchejte oříšky a jemně nasekané ovoce (trochu ovoce si ponechte na
ozdobení) a dobře promíchejte.
Lžičkou naplňte papírové košíčky (cca 20 kusů), povrch ozdobte kousky ovoce a nechte v chladu ztuhnout.
Načítám komentáře...