Čokoládové lasagne s ovocem
Seznam surovin
- lasagne 1 balení
- ovoce 250 gramů (čerstvé, např. jahody, maliny, borůvky...)
- čokoláda 200 gramů (hořká nebo mléčná)
- cukr krupice 50 gramů
- čokoláda hořká 50 gramů (nastrouhaná)
- smetana 1,5 decilitru
- víno bílé 1 decilitr
- cukr vanilkový 1 balíček
- máslo 2 lžíce
- cukr
- sůl
Postup přípravy
Lasagne uvaříme v lehce oslazené a osolené vodě podle návodu na obalu.
Hořkou nebo mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky, rozehřejeme ji ve vodní lázni a smícháme se smetanou, až vznikne hustší hladká omáčka.
Do větší pánve nasypeme krupicový a vanilinový cukr a za stálého míchání cukr rozehřejeme. Přidáme máslo a víno a povaříme, až vznikne hladká omáčka.
Uvařené těstoviny slijeme, vložíme je do horké omáčky v pánvi a krátce prohřejeme.
Na talíře klademe na sebe horké těstovinové pláty a každý plát poklademe čerstvým nakrájeným ovocem. Vrchní plát přelijeme teplou čokoládovou omáčkou a posypeme hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...