Čokoládovo-malinové suflé
Seznam surovin
- cukr krupice 150 gramů (+ trocha na vysypání formiček)
- kakao 40 gramů
- vanilková dřeň (z 1/2 vanilkového lusku nebo mletá vsnilka)
- mouka pšeničná polohrubá 40 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/4 lžičky
- sůl 1 špetka
- mléko 125 mililitrů
- žloutek 2 kusy
- bílek 4 kusy
- čokoláda hořká 50 gramů
- máslo 1 lžíce (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na posypání)
- maliny 150 gramů (nebo malinová omáčka)
Postup přípravy
Polovinu krupicového cukru smíchejte s kakaem, mlékem, vanilkou a solí. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.
Formičky na suflé vymažte máslem a vysypejte cukrem.
Kakaové mléko nechejte 7 minut odstát. Pak do něj vmíchejte žloutky a nechejte vychladnout. Z bílků ušlehejte sníh a zašlehejte do něj druhou polovinu krupicového cukru.
Mouku promíchejte s práškem do pečiva a čokoládou nakrájenou najemno. Do tekuté směsi vmíchejte třetinu sněhu, pak po lžících mouku s čokoládou a nakonec zbylý sníh. Těsto rozdělte do formiček, aby dosahovalo asi 2 cm pod okraj. Formičky vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15–20 minut.
Po upečení suflé posypejte malinami a moučkovým cukrem nebo přelijte malinovou omáčkou a ihned servírujte.
Poznámka k receptu
Suflé dozdobte kopečkem domácí šlehačky nebo zakysané smetany s lístkem máty.
Načítám komentáře...