ČOKOLÁDOVÝ CHILLI CHLEBÍČEK
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 200 gramů (+ na vymazání formy)
- mléko 200 mililitrů (polotučné)
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- čokoláda hořká 100 gramů (100%, + na ozdobu)
- kakao 25 gramů
- koření chilli 1 lžička
krém:
- sýr Mascarpone 500 gramů
- čokoláda hořká 300 gramů (70%)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte krém: čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, nechte ji zchladnout a pak ručně vmíchejte do mascarpone.
2. Připravte těsto: bílky oddělte od žloutků, žloutky utřete s cukrem. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko. Pak máslovou směs spojte s vejci, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, kakao, rozpuštěnou zchladlou čokoládu, chilli a promíchejte. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu a ručně je vmíchejte do těsta.
3. Formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vylijte do ní těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35–45 minut. Hotový chlebíček nechte zchladnout, dvakrát prokrojte a pomažte čokoládovým krémem. Nakonec ozdobte čokoládovými hoblinami.
Poznámka k receptu
Tomuhle chlebíčku neodolá žádný pravý milovník čokolády. Jemné těsto se slabým tónem chilli je spojené lehkým, ale výrazným krémem s mascarpone.
FORMA NA CHLEBÍČEK O OBJEMU 1,5L
Načítám komentáře...