Čokoládový fondant
Seznam surovin
- čokoláda hořká 90 gramů (70% kakaa)
- máslo 90 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 90 gramů
- máslo (na vymazání formiček)
- mouka pšeničná polohrubá (na vysypání formiček)
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 190 - 200 °C a na dno položíme pekáček naplněný horkou vodou (stačí několik centimetrů).
V kovové misce umístěné na hrnci s horkou vodou rozehřejeme máslo s rozlámanou čokoládou. V míse vyšleháme elektrickým šlehačem vejce do pěny (trvá to asi minutu). Za stálého šlehání přidáme po lžících cukr. Pak přidáme teplou čokoládu s máslem a ruční metličkou promícháme na hnědou jednobarevnou hmotu. Nakonec po částech vmícháme prosátou mouku.
Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných kulatých formiček, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Upečený fondant vyjmeme z trouby, necháme několik minut prochladnout a pak zatřepeme s formičkou a fondant lehce vyklopíme.
Poznámka k receptu
Fondant podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Načítám komentáře...