Čokoládový fondant

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 190 - 200 °C a na dno položíme pekáček naplněný horkou vodou (stačí několik centimetrů).


V kovové misce umístěné na hrnci s horkou vodou rozehřejeme máslo s rozlámanou čokoládou. V míse vyšleháme elektrickým šlehačem vejce do pěny (trvá to asi minutu). Za stálého šlehání přidáme po lžících cukr. Pak přidáme teplou čokoládu s máslem a ruční metličkou promícháme na hnědou jednobarevnou hmotu. Nakonec po částech vmícháme prosátou mouku.

Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných kulatých formiček, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.

Upečený fondant vyjmeme z trouby, necháme několik minut prochladnout a pak zatřepeme s formičkou a fondant lehce vyklopíme.

Poznámka k receptu

Fondant podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...