Čokoládový věnec
Seznam surovin
- tuk 30 gramů (na vymazání)
- čokoládová poleva tmavá 2 balení (na polevu)
- ovoce kandované 50 gramů (na ozdobu)
- mandle 30 gramů (na ozdobu)
Na těsto:
- piškoty 250 gramů
- kakao 100 gramů (prášek)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 100 mililitrů
- vejce 3 kusy
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
Postup přípravy
Piškoty jemně rozdrťte a promíchejte je s kakaem. Přidejte kondenzované mléko, rum, 2 žloutky, 1 celé vejce a rozmíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný ze zbývajících bílků a prášek do pečiva.
Těsto přendejte do dobře vymazané formy ve tvaru věnce, vložte do středně vyhřáté trouby a pečte asi 30-35 minut.
Upečený věnec vyklopte, vychladlý přelijte čokoládovou polevou a ozdobte drobně nakrájeným kandovaným ovocem a mandlemi.
Načítám komentáře...