Čokopohár s mangem a likérem
Seznam surovin
- mango 1 kus
- čokoláda hořká 150 gramů (hořká)
- cukr 100 gramů
- likér 1 decilitr (pomerančový)
- smetana na šlehání 0,8 decilitru (33%)
- káva 1/2 decilitru (silná)
- vejce 3 kusy
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Čokoládu rozlámeme do kovové misky a rozpustíme ve vodní lázni. Kávu smícháme s polovinou cukru a vmícháme do čokolády. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh dopevna, přidáme zbylý cukr a ušleháme dotuha. Do čokolády přimícháme rozšlehané žloutky. Potom střídavě vmícháváme sníh a smetanu ušlehanou do polotuha.
Misku s krémem umístíme do dřezu se studenou vodou. Mícháme, dokud neztuhne, a poté ho naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.
Mango oloupeme a polovinu škrabkou nahoblujeme na tenké plátky. Podélně je nakrájíme na nudličky a rozdělíme na dno pohárů. Zalijeme likérem, naplníme pomocí cukrářského sáčku polovinou pěny, přidáme zbylé mango nakrájené na kostičky a doplníme zbylým krémem.
Poznámka k receptu
K poháru můžete pro ozdobu přidat malý dřevěný špíz s koktejlovou třešní nebo mochyní.
Načítám komentáře...