CROISSANTY V KARAMELOVÉM PUDINKU S BOURBONEM
Seznam surovin
- croissant 6 kusů
- cukr krupice 200 gramů
- smetana na šlehání 120 mililitrů (33%)
- mléko 120 mililitrů
- bourbon 2 lžíce (nebo rum)
- vanilkový extrakt 1/2 lžíce
- skořice 1/2 lžíce (mletá)
- vejce 1 kus
- voda 3 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Croissanty natrhejte do zapékací misky nebo do několika menších zapékacích misek. V hrnci smíchejte vodu a cukr. Přiveďte k varu a za stálého míchání nechte cukr zkaramelizovat.
2. Za stálého míchání přidejte smetanu, mléko, bourbon a vanilku. Vejce rozklepněte, rozmíchejte a přilijte do směsi. Jemně osolte a ještě teplé nalijte na připravené natrhané croissanty.
3. Dejte do předehřáté trouby péct asi na 15 minut. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Propojení jemného máslového croissantu s pudinkovým karamelem s nádechem bourbonu vás zaručeně oslní.
Načítám komentáře...