Crumble s lesním ovocem
Seznam surovin
- ovoce lesní 600 gramů
- cukr krupice 160 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- mandle 50 gramů (plátky)
- máslo 3 lžíce (změklé)
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
Vhodnou zapékací formu vymažeme máslem. Ovoce očistíme, promícháme s polovinou cukru a nasypeme do zapékací formy. V míse promícháme změklé máslo s druhou polovinou cukru, polohrubou moukou, plátky mandlí a špetkou soli. Směs rozemneme prsty na drobenku a nasypeme ji na oslazené ovoce ve formě.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut, dokud nezačne drobenka na povrchu zlátnout. Podáváme ještě teplé.
Poznámka k receptu
Crumble (čtěte krambl) je vynikající s kopečkem zmrzliny nebo čerstvě ušlehané šlehačky. Pokud nemáte čerstvé ovoce, použijte mražené a před naplněním do formy ho nerozmrazujte.
Načítám komentáře...