Ananasové trubičky se šlehačkou
Seznam surovin
- smetana na šlehání 3 decilitry
- ananas 150 gramů (čerstvý, čistá dužnina)
- cukr moučkový 140 gramů
- máslo 80 gramů
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- semínka sezamová 1 lžíce
Postup přípravy
Ananas rozmixujeme na hladkou kaši, přelijeme ji do mísy, přidáme mouku, cukr a rozpušťěné zchladlé máslo a dobře promícháme.
Hmotu rozetřeme na plech s papírem na pečení přes šablonu s oválnými otvory o rozměrech asi 10 x 8 cm a vytvoříme tak nejvýše 5 oválků. Lehce je posypeme sezamem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a upečeme je dozlatova.
Oválky vyjmeme z trouby, přeložíme je i s papírem na vál a jakmile zchladnou, abychom je mohli vzít do ruky, stočíme každý kolem kovové trubičky, necháme vychladnout a ztvrdnout. Pokud při stáčení oválky ztvrdnou nebo se lámou, ohřejeme je chvilku v troubě.
Ztuhlé trubičky opatrně stáhneme z kovových trubiček a naplníme je ušlehanou smetanou až těsně před podáváním, protože asi po 10 minutách začnou naplněné trubičky měknout.
Načítám komentáře...