Bábovičky z bílé čokolády
Seznam surovin
- máslo 75 gramů
- čokoláda bílá 120 gramů
- vejce 3 kusy
- žloutek 3 kusy
- cukr krupice 50 gramů
- citronová kůra (z jednoho citronu)
- šťáva citronová 1/4 hrnku
- mouka pšeničná polohrubá 40 gramů
- máslo (na vymazání formy)
- moučka kukuřičná (škrob) (na vysypání formy)
Postup přípravy
1. Máslo společně s bílou čokoládou rozpusťte ve vodní lázni a nechte za občasného promíchání zchladnout na pokojovou teplotu.
2. Celá vejce, žloutky a cukr šlehejte do zhoustnutí, ke konci šlehání přisypte část citronové kůry.
3. Do směsi vlijte i citronovou šťávu, rozpuštěnou čokoládu s máslem a mouku a opatrným převracením hmotu promíchejte.
4. Formičky vymazané máslem a vysypané škrobem naplňte do tří čtvrtin výšky čokoládovou hmotou a uložte do chladničky, až bábovičky úplně ztuhnou.
5. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte je asi 10 minut, až začnou zlátnout a trochu vyběhnou. Hned po upečení vyklopte bábovičky z formiček a podávejte ozdobené proužky čerstvé citronové kůry
Načítám komentáře...