BEZLEPKOVÉ MAROKÁNKY
Seznam surovin
- voda 200 mililitrů
- mouka rýžová 50 gramů
- sirup rýžový 40 gramů
- datle 100 gramů (sušené)
- mandle 100 gramů (loupané)
- semínka slunečnicová 50 gramů
- semínka 1 lžíce (lněná mletá)
Postup přípravy
1 Z rýžové mouky, vody a rýžového sirupu uvaříme hustou kaši.
2 Necháme zchladnout a vmícháme datle nakrájené na kousky, mandle nasekané na kousky, slunečnicová semínka a mleté lněné semínko.
3 Poté, co kaše zcela vychladne, tvoříme z ní malé kuličky, které rozmáčkneme na placičku a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct na 15−20 min do trouby vyhřáté na 180 °C.
Načítám komentáře...