Bezlepkové sušenky Nominal
Seznam surovin
- mouka bezlepková 200 gramů
- máslo 120 gramů
- cukr 120 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do perníku 4 gramy
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci. Do směsi vmícháme NOMIX, promíchanou s práškem do pečiva a solí. Dále do těsta přidáme ostatní ingredience a necháme chvíli stát.
Na pečící papír lžící vytváříme menší sušenky. Počítejme s tím, že se sušenky při pečení mírně roztečou. Pečeme při teplotě 180°C po dobu až 15 minut. Před vyndáním z trouby vyzkoušejte, zda už jsou hotové. Vychladlé je uložíme tak, aby nezvlhly.
Poznámka k receptu
Suroviny na základní recept můžeme libovolně přidávat a kombinovat. * Sušenky můžeme posypat hořkou čokoládou, kterou si rozdrtíme na menší kousky. * Vyzkoušet lze také sušená jablka pokrájená na malé kostky se skořicí. * Další možností je přidat do sušenek nejrůznější oříšky nebo trochu kakaa. * Pro fit variantu přidáme do sušenek 20 g pohankových vloček, které opražíme na suché pánvi, trochu pomeleme a smícháme třeba s čokoládou.
Načítám komentáře...