Bílé makronky
Seznam surovin
Makronky:
- bílek 3 kusy
- cukr krupice 1 lžíce
- cukr moučkový 200 gramů
- mandle 120 gramů
Krém:
- smetana na šlehání 80 mililitrů
- čokoláda bílá 150 gramů (nasekaná)
Postup přípravy
1. Na krém zahřejte smetanu k bodu varu a rozpusťte v ní čokoládu. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu.
2. Bílky krátce elektrickými metlami prošlehejte, přidejte k nim krupicový cukr a šlehejte ještě asi 10 minut, až vznikne tuhý sníh. Prosejte k němu moučkový cukr a mandle a směs pak přesuňte do cukrářského sáčku. Obyčejnou hubičkou stříkejte na plech vyložený pečicím papírem placičky o průměru asi 4cm.
3. Plechem s placičkami zlehka klepněte o pracovní plochu a nechte ho přibližně 20 minut stát při pokojové teplotě, až se na placičkách vytvoří tenký škraloup. Pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 150°C. Pak teplotu snižte na 130°C a makronky pečte (spíš sušte) 14 až 15 minut, až budou na povrchu suché a křehké a uvnitř ještě vláčné. Nechte je zcela vychladnout a poté po dvou spojujte krémem.
Poznámka k receptu
Trik při přípravě makronek, který zaručí, že se v troubě neroztečou, je jejich krátké zaschnutí ještě před pečením (nebo speciální forma). Pokud se vám hned napoprvé nepovedou, nevěšte hlavu a zkuste to znovu. I my jsme museli trénovat!
Načítám komentáře...