Bochánky z ovesných vloček s jablky
Seznam surovin
- müsli 140 gramů (s kousky čokolády)
- mouka pšeničná polohrubá 70 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1 špetka
- med 4 lžíce
- vejce 2 kusy
- máslo 40 gramů
- jablka 1 kus (velké)
- rozinky 1 hrst
Postup přípravy
* Ovesné vločky smícháme s moukou, kypřícím práškem, solí,vajíčky a máslem.
* Jablko omyjeme, oloupeme a na struhadle nahrubo nastrouháme. Přidáme je do směsi zároveň s rozinkami. Vše důkladně rukama promícháme. Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčíme si ruce.
* Ze vzniklé hmoty tvarujeme hrudky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
* Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 15 minut, až sušenky zezlátnou.
Načítám komentáře...