Borůvkové kokosky
Seznam surovin
- cukr krupice 350 gramů
- bílek 7 kusů
- borůvky 100 gramů (čerstvé nebo sušené)
- kokos 100 gramů (mletý)
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
Postup přípravy
Ve vhodné míse dobře promícháme mletý kokos s krupicovým a vanilkovým cukrem a čtyřmi bílky. Mísu ponoříme do horké vodní lázně a směs za stálého míchání nahřejeme, až se začne perleťově lesknout. Vyjmeme ji z vodní lázně a necháme vychladnout.
Zbylé tři bílky rozmícháme se 2 lžícemi vody, přidáme citronovou kůru, prosátou mouku a solamyl a dobře vše promícháme. Na závěr vmícháme borůvky a zchladlou směs s kokosem.
Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme z těsta pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku malé hromádky, které vložíme do trouby vyhřáté na 130 – 150 °C a upečeme je v mírně pootevřené troubě dokřupava (trvá to asi 40 minut).
Načítám komentáře...