Boží milosti
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- žloutek 3 kusy
- máslo 30 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- víno bílé 3 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce
- smetana (trocha)
- sůl
- citronová kůra 1/2 lžičky
- cukr moučkový (na posypání)
- cukr vanilkový 1 balení (na posypání)
- tuk (na smažení)
Postup přípravy
Na vále smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme žloutky, změklé máslo, víno a podle potřeby smetanu nebo mléko a vypracujeme vláčné těsto.
Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj různé tvary. Ihned je usmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova a necháme odkapat na papírovém ubrousku, abychom odsáli přebytečný tuk.
Hotové boží milosti přendáme na talíř a pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Načítám komentáře...