Bramborovo-kokosová kolečka

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme bramborovou kaši v prášku, mouku, cukr, kokos a lehce našlehaný bílek. Přidáme změklý tuk a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout.

Obyčejné mléko rozmícháme v hrnku se škrobem a žloutkem a tuto směs za stálého míchání vlijeme do vařícího se kokosového mléka oslazeného cukrem. Vše povaříme za stálého míchání do zhoustnutí, pak krém přelijeme do misky a za občasného míchání necháme vychladnout.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrájíme z něj kolečka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je dozlatova při 180 °C. Hotová kolečka ihned přeložíme na vhodný tác a po vychladnutí polovinu z nich potřeme krémem, přiklopíme zbylými kolečky a necháme ztuhnout.

Na závěr namočíme kolečka vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy (přípradně je ještě přestříkáme tmavší čokoládovou polevou) a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...