Bramborovo-kokosová kolečka
Seznam surovin
- čokoládová poleva tmavá 100 gramů
- tuk 100 gramů
- bramborová kaše 60 gramů (v prášku)
- cukr 60 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- kokos 50 gramů (strouhaný)
- bílek 1 kus
- mouka (na vál)
Na náplň:
- kokosové mléko 1,5 decilitru
- cukr 50 gramů
- žloutek 1 kus
- mléko 1/2 decilitru
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
Postup přípravy
V míse smícháme bramborovou kaši v prášku, mouku, cukr, kokos a lehce našlehaný bílek. Přidáme změklý tuk a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout.
Obyčejné mléko rozmícháme v hrnku se škrobem a žloutkem a tuto směs za stálého míchání vlijeme do vařícího se kokosového mléka oslazeného cukrem. Vše povaříme za stálého míchání do zhoustnutí, pak krém přelijeme do misky a za občasného míchání necháme vychladnout.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrájíme z něj kolečka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je dozlatova při 180 °C. Hotová kolečka ihned přeložíme na vhodný tác a po vychladnutí polovinu z nich potřeme krémem, přiklopíme zbylými kolečky a necháme ztuhnout.
Na závěr namočíme kolečka vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy (přípradně je ještě přestříkáme tmavší čokoládovou polevou) a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...