Bramborový chlebíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme změklý tuk s polovinou hnědého cukru a žloutkem do pěny. Přišleháme jemně nastrouhané nebo prolisované brambory a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vmícháme nakrájené sušené ovoce a nastrouhanou citronovou kůru.

Z vaječného bílku ušleháme sníh a na závěr do něj zašleháme špetku soli a zbylou polovinu hnědého cukru. Tuhý sníh přidáme do připraveného těsta a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160°C a chlebíček pečeme ještě asi 30 minut.

Zda je těsto propečené, zjistíme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí špejle zůstat suchá a čistá, bez drobečků. Upečený chlebíček po vychladnutí vyklopíme z formy a poprášíme ho moučkovým cukrem. Podáváme ho nakrájený na plátky, případně ještě doplněný kopečkem čerstvě ušlehané smetany.

Poznámka k receptu

Sušené ovoce bude šťavnatější a báječně voňavé, když je před zapracováním do těsta namočíte do rumu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...