Brambůrky
Seznam surovin
Náplň:
- žloutek 2 kusy (uvařené natvrdo)
- máslo 60 gramů
- cukr moučkový 6 lžic
- rum (trochu)
Vnější vrstva:
- ořechy vlašské 100 gramů (namleté)
- čokoláda hořká 100 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- bílek 1 kus
- rum (trochu)
- kakao (není nutné)
Postup přípravy
1. Žloutky rozmělněte vidličkou, vpracujte k nim změklé máslo, prosátý cukr a rum a vše utřete do hladké hmoty.
2. Dobře ji propracujte, utvořte malé kuličky (o průměru asi 1 cm) a nechte je v chladu ztuhnout.
3. Na brambůrkovou „slupku“ nasucho prohřejte namleté ořechy. Odstavte je z plamene, přidejte k nim nastrouhanou čokoládu, cukr, bílek a rum a vypracujte vláčnou hmotu.
4. Vytvarujte ji do tvaru válečku. Z něj odkrajujte asi 0,5 cm silné plátky a tvořte z nich placičky, do kterých balte ztuhlé žloutkové kuličky.
5. Můžete je obalit v kakau a nechte v chladu ztuhnout.
Načítám komentáře...