Cantucci
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr krystal 80 gramů
- mandle 50 gramů (blanšírované)
- brusinky 70 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 80 gramů (změklé)
- likér 1 lžíce (Amaretto)
- semínka (z 1/2 vanilkového lusku)
- kypřící prášek do pečiva 6 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Mouku prosejte do mísy, přidejte cukr, prášek do pečiva, sůl, semínka z vanilkového lusku a promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, přidejte vejce, amaretto a na kousky nakrájené změklé máslo. vytvořte prsty směs podobnou drobence a nakonec do těsta zapracujte nahrubo nasekané mandle a brusinky.
2. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte na 2 části a z každé na pomoučené desce vytvarujte váleček. položte je ve větším rozestupu na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
3. Po upečení nechte válečky lehce zchladnout a nakrájejte je šikmo na plátky široké asi 2cm. položte je řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem a dopečte ještě 15 minut dozlatova. Pokud jsou ve středu vlhké, sušte v troubě o něco déle. nechte vychladnout a podávejte se sklenkou dezertního toskánského vína značky vin Santo nebo s tokajským.
Poznámka k receptu
Pradědeček art directorky Zuzany posílal každé léto rodinu do Itálie na vzduch. Vyplatilo se, protože prababička odtud přivážela recepty, mimo jiné ten na skvělé cantucci.
asi 35 kusů
Načítám komentáře...