Černo-bílé kokosové pusinky
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 75 gramů
- cukr moučkový 75 gramů
- šťáva citronová 1/2 lžičky
- moučka kokosová 220 gramů
- čokoláda na vaření 100 gramů
Postup přípravy
Bílky ušlehejte se solí do pěny, přidejte krupicový cukr a vyšlehejte tuhý sníh. Vmíchejte citronovou šťávu a moučkový cukr smíchaný s kokosovou moučkou. Kokosu dejte tolik, aby hmota nebyla moc řídká ani se nedrobila.
Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí lžičky kopečky. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečivo sušte asi 15 minut. Pusinky nechte vychladnout a opatrně sloupněte z papíru.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, naplňte jí silnější mikrotenový sáček, odstřihněte růžek a pusinky cikcak postříkejte. Když čokoláda ztuhne, pusinky naskládejte na podnos nebo uložte do vhodné nádoby.
Poznámka k receptu
Pusinky můžete také upéct v papírových košíčcích určených k pečení.
Načítám komentáře...