Citronový chlebíček
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- moučka škrobová 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- šťáva citronová 1 kus (z 1 většího citronu)
- cukr 125 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 125 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Mouku prosejte s kypřicím práškem a škrobovou moučkou. Cukr ušlehejte s vejci a rozehřátým máslem, přimíchejte kůru a šťávu z citronu (nechte si 5 lžic šťávy stranou) a smíchejte s moukou. Vypracujte vláčné těsto.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a dejte do předehřáté trouby. Upečte při 180 °C (asi 45 minut) a špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené.
Chlebíček ještě ve formě propíchejte a nechte nasáknout 3 lžícemi citronové šťávy.
Utřete 2 lžíce citronové šťávy s moučkovým cukrem na hladkou polevu. Mírně vychladlý chlebíček vyklopte z formy a potřete citronovou polevou. Nechte úplně vychladnout a zaschnout.
Načítám komentáře...