ČOKOLÁDOVÁ SRDÍČKA I
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 230 gramů (studené)
- mléko 120 mililitrů
- cukr krupice 50 gramů
- kakao 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- vejce (na potření)
Náplň:
- čokoláda hořká 110 gramů (60%)
- smetana na šlehání 120 mililitrů
- arašídové máslo 2 lžíce
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte mouku s kakaem, přidejte sůl, cukr a promíchejte. Pak přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a prsty ho prohněťte do konzistence drobenky. Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny odležet v chladu.
2. Připravte náplň: čokoládu nasekejte a dejte do misky. Smetanu zahřejte těsně pod bod varu a přelijte přes čokoládu. Nechte chvilku rozpouštět a pak ji prošlehejte metličkou. Když je zcela hladká, zašlehejte i arašídové máslo. Nechte zchladnout.
3. Těsto vyválejte na tenký plát, srdíčkovými vykrajovátky vykrájejte srdce a dejte ještě na 30 minut vychladit do lednice. Pak na polovinu srdcí lžící naneste náplň – stačí malý kopeček a jen do středu srdce. Okraje potřete rozšlehaným vejcem, přiklopte zbylými tvary a prsty důkladně spojte okraje. Hroty vidličky vytvořte zdobený okraj a celé sušenky potřete vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut a nechte sušenky zchladnout a v chladu rozležet. Před podáváním je poprašte kakaem.
Poznámka k receptu
I když jsou čokoládová srdíčka s tekutým středem k jídlu hned po upečení, udělejte je klidně den nebo dva před večírkem. Sušenkám to jedině prospěje a vy budete mít volnější ruce na další vaření.
CHLAZENÍ TĚSTA 2,5 HODINY
Načítám komentáře...