Čokoládové cookies
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- cukr třtinový 300 gramů
- máslo 175 gramů
- čokoláda hořká 175 gramů
- ořechy lískové 150 gramů
- čokoláda bílá 100 gramů
- vejce 2 kusy
- vanilka 1 kus (lusk)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1/4 lžičky
Postup přípravy
Vanilkový lusk rozřízneme a semínka uvnitř vyškrabeme nožem. Změklé máslo utřeme s třtinovým cukrem a semínky z vanilkového lusku dohladka. Postupně přimícháme vejce, až vznikne kašovitá směs. Oříšky, tmavou a bílou čokoládu nasekáme nahrubo a promícháme je s prosátou moukou, solí a práškem do pečiva. Tuto směs po částech zlehka vmícháme vařečkou do vaječné kaše a dobře promícháme.
Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé hromádky. Mokrou rukou každou stlačíme a vytvarujeme do placičky, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme. Hotové placičky necháme vychladnout.
Načítám komentáře...