Čokoládové čtverečky s jahodovou marmeládou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- máslo 250 gramů
- cukr moučkový 120 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr skořicový 1 balíček
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- marmeláda 50 gramů (jahodová, na slepení)
Na ozdobení:
- čokoláda hořká 150 gramů
- čokoláda bílá 50 gramů
Postup přípravy
Na vál prosejeme hladkou mouku, utvoříme v ní důlek a nasypeme do něj moučkový a skořicový cukr. Znovu vytvoříme důlek a do jeho středu dáme na kostičky nakrájené změklé máslo a rozklepneme do něj vejce. Pomocí nože nejprve utvoříme z vejce a másla kašičku, do které vmícháme nejdříve oba druhy cukru a utvoříme hladké těstíčko. Na závěr zlehka vmícháme hladkou mouku a rychle zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v chladu.
Odležené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 4 mm a pomocí vypichovátka z něj vykrojíme čtverečky. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 4 minuty.
Upečené čtverečky necháme vychladnout a pak je po dvou slepíme jahodovou marmeládou. Tmavou i bílou čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a čtverečky nejprve přelijeme tmavou čokoládou. Než ztuhne, kápneme do středu každého čtverečku trochu bílé čokolády a pomocí špejle ji vytáhneme do stran a vytvoříme tak ornamenty. Takto ozdobené čtverečky necháme zaschnout.
Načítám komentáře...