Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Seznam surovin
- olej kokosový 5 lžic
- kakao 5 lžic
- arašídové máslo 3 lžíce
Postup přípravy
Jako první upozorním, že surovin bylo spíš od oka. Ale přidávejte raději méně oleje a více kakaa. A teď k postupu. Připravte si vodní lázeň – větší hrnec s vodou a menší hrnec nad něj (musí mít uši, aby se dal o spodní hrnec zapřít). Do vrchního hrnce přidejte kokosový olej a kakao a pořádně rozmíchejte. Vodu si můžete nejprve dát vařit, ale není třeba, protože se olej velmi rychle rozpustí i bez varu. Po spojení oleje a kakaa nalévejte po lžičce vrstvu čokoládové směsi do košíčků a dejte na 30 minut do lednice. Čokolády nalijte cca do ½ košíčku. Po ztuhnutí na čokoládu nalijte vrstvu arašídového másla a dejte znovu na 30 minut do lednice. Nakonec po ztuhnutí náplně zalijte druhou vrstvou čokolády a chlaďte minimálně hodinu – do úplného ztuhnutí. Vršek lze ozdobit ovocem nebo například kokosem, ale opatrně na velké a těžké kusy - já zdobila třešněmi, borůvkami a malinami s kokosem.
Načítám komentáře...