Čokoládové košíčky s rybízem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Základní čokoládové těsto rozdělíme na malé kousky a vtlačíme je do formiček na košíčky vysypaných moučkovým cukrem. Těsto důkladně prsty vymačkáme, aby vytvořilo vrstvu silnou asi 3 – 5 mm. Naplněné formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 – 12 minut dokřupava. Upečené košíčky necháme vychladnout a pak je opatrně vyklepneme z formiček.

V míse utřeme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, přidáme kakao a promícháme.

Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně ho nastříkáme do každého košíčku jen k jedné straně. Zbylou volnou stranu košíčku doplníme kouskem rybízu, který pocukrujeme. Pokud košíčky nebudeme podávat ihned, uložíme je v chladu.

Recept na čokoládové těsto najdete .

Poznámka k receptu

Místo rybízu můžete použít i rybízovou zavařeninu, nejlépe domácí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...