Čokoládové košíčky s rybízem
Seznam surovin
- čokoládové těsto
- rybíz 200 gramů (čerstvý nebo mražený)
- cukr moučkový (na vysypání formiček a na posypání)
Na krém:
- máslo 250 gramů (změklé)
- cukr moučkový 230 gramů
- žloutek 2 kusy (čerstvý)
- kakao 2,5 lžíce
Postup přípravy
Základní čokoládové těsto rozdělíme na malé kousky a vtlačíme je do formiček na košíčky vysypaných moučkovým cukrem. Těsto důkladně prsty vymačkáme, aby vytvořilo vrstvu silnou asi 3 – 5 mm. Naplněné formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 – 12 minut dokřupava. Upečené košíčky necháme vychladnout a pak je opatrně vyklepneme z formiček.
V míse utřeme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, přidáme kakao a promícháme.
Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně ho nastříkáme do každého košíčku jen k jedné straně. Zbylou volnou stranu košíčku doplníme kouskem rybízu, který pocukrujeme. Pokud košíčky nebudeme podávat ihned, uložíme je v chladu.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Poznámka k receptu
Místo rybízu můžete použít i rybízovou zavařeninu, nejlépe domácí.
Načítám komentáře...