Čokoládové lanýže

Seznam surovin

Základní verze:

Ochucení:

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čokoládu nastrouhejte nebo nasekejte nadrobno a dejte do větší misky. Smetanu s máslem přiveďte k varu, nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte zvolenou příchuť a znovu promíchejte. Příchuť můžete samozřejmě vynechat nebo vymyslet nějakou vlastní, hodí se káva, černý čaj, sekt, koňak, růžový pepř a spousta dalších. Nechte směs zchladnout a pak dejte ztuhnout do lednice.

2. Lžičkou nabírejte ztuhlou směs a rychle tvarujte bonbony. Nesnažte se o kuličky, lanýže vděčí za svůj název právě podobě s luxusními houbami, takže nepravidelný tvar je vítán. Obalte podle chuti - my zvolili pro příchuť Grand Marnier kakao, nasekané lískové ořechy pro ořechové lanýže a moučkový cukr pro ty mátové. Skladujte v lednici, kde vydrží asi týden.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...