Čokoládové lanýže
Seznam surovin
Základní verze:
- čokoláda 200 gramů (60%)
- smetana na šlehání 140 gramů
- máslo 30 gramů
Ochucení:
- ořechy lískové 50 gramů
- likér 2 lžíce (Grand Marnier nebo půl lžičky mátového extraktu)
Na obalení:
Postup přípravy
1. Čokoládu nastrouhejte nebo nasekejte nadrobno a dejte do větší misky. Smetanu s máslem přiveďte k varu, nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte zvolenou příchuť a znovu promíchejte. Příchuť můžete samozřejmě vynechat nebo vymyslet nějakou vlastní, hodí se káva, černý čaj, sekt, koňak, růžový pepř a spousta dalších. Nechte směs zchladnout a pak dejte ztuhnout do lednice.
2. Lžičkou nabírejte ztuhlou směs a rychle tvarujte bonbony. Nesnažte se o kuličky, lanýže vděčí za svůj název právě podobě s luxusními houbami, takže nepravidelný tvar je vítán. Obalte podle chuti - my zvolili pro příchuť Grand Marnier kakao, nasekané lískové ořechy pro ořechové lanýže a moučkový cukr pro ty mátové. Skladujte v lednici, kde vydrží asi týden.
Načítám komentáře...