Čokoládové madlenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 140 gramů
- máslo 140 gramů (+ kousek navíc na vymazání formy)
- čokoláda hořká 40 gramů (nahrubo nasekaná)
- cukr krupice 90 gramů
- vejce 2 kusy
- vanilkový extrakt 1 lžička
- med 2 lžíce
- kakao 20 gramů
Postup přípravy
Připravíme si všechny ingredience. Máslo necháme rozpustit. Vejce smícháme s vanilkovým extraktem. Přimícháme cukr a med.
Mouku smícháme s kakaem a prosejeme do vaječné směsi. Řádně promícháme a přidáme rozpuštěné máslo. Vmícháme kousky čokolády a necháme 2 hodiny odstát.
Troubu předehřejeme na 210° C. Formičky na madlenky vymažeme máslem a lžící do nich dáme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 12 minut. Hotové madlenky necháme úplně vychladnout.
Čokoládu na namáčení rozpustíme ve vodní lázni, madlenky v ní namáčíme a necháme zaschnout na mřížce.
Načítám komentáře...