Čokoládové madlenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 140 gramů
- máslo 140 gramů (změklé)
- čokoláda 60 gramů (40%)
- vejce 2 kusy
- vanilkový extrakt 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- cukr krupice 90 gramů
- kakao 1 lžíce
- med 2 lžíce
Postup přípravy
1. Máslo rozpusťte v rendlíku a nechte zchladnout. V míse promíchejte vejce s vanilkovým extraktem, přidejte cukr a med. V další míse smíchejte mouku s kakaem, kypřicím práškem a prosejte ji do vaječné směsi. Přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Nakonec vmíchejte nahrubo nasekanou čokoládu a nechte těsto 2 hodiny odstát.
2. Troubu předehřejte na 210°C, formu na madlenky vymažte máslem a lžící do ní naneste těsto. Pečte asi 12 minut. Hotové madlenky posypte kakaem či cukrem.
Načítám komentáře...