Čokoládové slunečnice

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dvě třetiny cukru zalijeme troškou vody, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, až je cukrový rozvar hustý a dělá velké množství bublin. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, pomalu do něj tenkým praménkem přiléváme horký cukrový rozvar a stále šleháme, dokud není sníh studený. Na závěr do sněhu zamícháme prosátou směs moučkového cukru, kukuřičné mouky a kakaa.

Sněhové těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé květy slunečnic. Vložíme je do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme (sušíme) asi 2 hodiny.

Mezitím svaříme smetanu s cukrem a máslem, vmícháme jemně nakrájenou čokoládu a náplň ochutíme likérem.

Náplň rozdělíme do středů usušených vychladlých slunečnic, necháme zatuhnout a na závěr je doplníme drobným ovocem, například malinami, jahodami, rybízem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...