Čokoládové slunečnice
Seznam surovin
- cukr 200 gramů
- bílek 4 kusy
- kakao 4 lžíce
- mouka kukuřičná 1 lžíce
- cukr moučkový 1 lžíce
Na náplň:
Postup přípravy
Dvě třetiny cukru zalijeme troškou vody, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, až je cukrový rozvar hustý a dělá velké množství bublin. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, pomalu do něj tenkým praménkem přiléváme horký cukrový rozvar a stále šleháme, dokud není sníh studený. Na závěr do sněhu zamícháme prosátou směs moučkového cukru, kukuřičné mouky a kakaa.
Sněhové těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé květy slunečnic. Vložíme je do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme (sušíme) asi 2 hodiny.
Mezitím svaříme smetanu s cukrem a máslem, vmícháme jemně nakrájenou čokoládu a náplň ochutíme likérem.
Náplň rozdělíme do středů usušených vychladlých slunečnic, necháme zatuhnout a na závěr je doplníme drobným ovocem, například malinami, jahodami, rybízem.
Načítám komentáře...