Čokoládové věžičky s jahodami

Seznam surovin

Na pařížský krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku s mícháme s moučkovým cukrem a bílky a vypracujeme hladké těsto. Do kartičky z tvrdého papíru nebo pevné fólie vystřihneme kolečko a přes tuto šablonu rozetřeme těsto do tvaru tenkých koleček na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C, upečeme do světle zlaté barvy (jen několik minut) a necháme vychladnout.

Smetanu s vanilinovým cukrem přivedeme k varu. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, odstavíme z ohně a za stálého míchání necháme čokoládu zcela rozpustit. Pak postavíme kastrůlek do misky se studenou vodou a když krém vychladne, uložíme ho do druhého dne v chladničce.

Připravený krém vyšleháme, podle chuti ho ještě přisladíme, naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho na polovinu upečených placiček. Obložíme ho plátky jahod a vršek zakryjeme zbylou polovinou placiček, které ozdobíme zbylým krémem a jahodami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...