Čokoládové věžičky s jahodami
Seznam surovin
- jahody 200 gramů
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- bílek 80 gramů (asi 4 menší bílky)
Na pařížský krém:
- čokoláda na vaření 200 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- cukr vanilkový 3 balení
Postup přípravy
Mouku s mícháme s moučkovým cukrem a bílky a vypracujeme hladké těsto. Do kartičky z tvrdého papíru nebo pevné fólie vystřihneme kolečko a přes tuto šablonu rozetřeme těsto do tvaru tenkých koleček na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C, upečeme do světle zlaté barvy (jen několik minut) a necháme vychladnout.
Smetanu s vanilinovým cukrem přivedeme k varu. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, odstavíme z ohně a za stálého míchání necháme čokoládu zcela rozpustit. Pak postavíme kastrůlek do misky se studenou vodou a když krém vychladne, uložíme ho do druhého dne v chladničce.
Připravený krém vyšleháme, podle chuti ho ještě přisladíme, naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho na polovinu upečených placiček. Obložíme ho plátky jahod a vršek zakryjeme zbylou polovinou placiček, které ozdobíme zbylým krémem a jahodami.
Načítám komentáře...