ČOKOLÁDOVO-KARAMELOVÉ PRECLÍKOVÉ SUŠENKY
Seznam surovin
- čokoláda hořká 250 gramů
- cukr krystal 150 gramů
- smetana 70 mililitrů (33%)
- minipreclíky 100 gramů (slané)
- voda 3 lžíce
- maldonská sůl
Postup přípravy
1. Velký plech vyložte pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a rovnoměrně ji na plech rozetřete. Dokud je čokoláda teplá, navrstvěte na ni preclíky – můžou se překrývat.
2. V hrnci rozpusťte cukr s vodou a nechte ho zkaramelizovat. Když zhnědne, přidejte smetanu, povařte a míchejte tak dlouho, dokud se vše nespojí.
3. Karamel rozetřete jako další vrstvu. Pokud zbude čokoláda, rozehřejte ji a na závěr jí plát postříkejte. Posypte solí a dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout.
Poznámka k receptu
Buďte kreativní a obyčejné preclíky z obchodu polijte čokoládou a karamelem. Sladkoslaná chuť vás mile překvapí.
CHLAZENÍ 2 HODINY
Načítám komentáře...