Čokoládovo-kokosové tyčinky

Seznam surovin

  • čokoládové těsto (místo vody do těsta vmícháme 4 lžíce kokosového likéru Malibu a mleté ořechy můžeme nahradit mletým kokosem)
  • cukr moučkový (na posypání)
  • kokos (strouhaný, na obalení)

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Základní čokoládové těsto propracujeme, rozdělíme ho na malé kousky a vtlačíme je do vymazaných oválných formiček. Těsto prsty důkladně umačkáme, formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto pečeme asi 12 minut dokřupava. Upečené tyčinky necháme vychladnout a pak je opatrně vyklopíme z formiček.

V míse ušleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum a mletý kokos a důkladně promícháme.

Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, na každou tyčinku nastříkáme proužek krému a tyčinky obalíme ve strouhaném kokosu. Pokud nebudeme cukroví podávat ihned, uložíme ho v chladu.

Recept na čokoládové těsto najdete .

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...