Čokoládovo-kokosové tyčinky
Seznam surovin
- čokoládové těsto (místo vody do těsta vmícháme 4 lžíce kokosového likéru Malibu a mleté ořechy můžeme nahradit mletým kokosem)
- cukr moučkový (na posypání)
- kokos (strouhaný, na obalení)
Na krém:
- máslo 200 gramů (změklé)
- cukr moučkový 200 gramů
- žloutek 2 kusy (čerstvý)
- rum 3 lžíce
- kokos 2,5 lžíce (mletý)
Postup přípravy
Základní čokoládové těsto propracujeme, rozdělíme ho na malé kousky a vtlačíme je do vymazaných oválných formiček. Těsto prsty důkladně umačkáme, formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto pečeme asi 12 minut dokřupava. Upečené tyčinky necháme vychladnout a pak je opatrně vyklopíme z formiček.
V míse ušleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum a mletý kokos a důkladně promícháme.
Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, na každou tyčinku nastříkáme proužek krému a tyčinky obalíme ve strouhaném kokosu. Pokud nebudeme cukroví podávat ihned, uložíme ho v chladu.
Recept na čokoládové těsto najdete .
Načítám komentáře...