Čokoládovo-oříškové hrudky
Seznam surovin
- ořechy lískové 200 gramů
- čokoláda mléčná 200 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
- kukuřičné lupínky 80 gramů
- čokoláda bílá 50 gramů
- tuk 30 gramů (100%)
- cukr vanilkový 1 balíček
Postup přípravy
Mléčnou a hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a vložíme do misky. Přidáme tuk a cukr, misku vložíme do horké vodní lázně a necháme vše rozpustit. Lupínky rozdrtíme nebo rozmělníme prsty na menší kousky a vmícháme do čokoládové směsi.
Lískové oříšky nasypeme na plech vyložený papírem na pečení a opražíme je v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatohněda. Pak je oloupeme, nasekáme nadrobno a vmícháme do čokoládové hmoty s lupínky.
Z připravené hmoty tvoříme lžičkou hrudky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení a necháme je v chladničce ztuhnout.
Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Z papíru na pečení vystřihneme trojúhelník, který stočíme do kornoutku a naplníme rozpuštěnou čokoládou. Ztuhlé hrudky přestříkáme praménkem bílé čokolády a necháme znovu důkladně ztuhnout v chladu.
Načítám komentáře...