Cukrové podkovy máčené v pálence
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr moučkový 100 gramů
- mléko 100 mililitrů
- máslo 125 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka
- pálenka 150 mililitrů
- cukr krystal (na obalení)
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Vejce utřete s moučkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Do vlažného mléka vmíchejte vanilkové cukry a sůl a společně s prosetou moukou a práškem do pečiva vmíchejte do vaječné pěny.
Vypracujte tužší těsto a nechte ho zakryté odpočívat asi 20 minut. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na plát asi 3 mm tenký. Rozkrájejte ho na proužky 15 cm dlouhé a asi 8 cm široké. Každý proužek nařízněte na kratších stranách a ohněte ho do tvaru podkovy. Kousky naskládejte na vymazaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
Podkovy upečte dorůžova, teplé je namáčejte v pálence a obalte v krystalovém cukru. Nechte vychladnout a zaschnout.
Načítám komentáře...