Datlová kolečka
Seznam surovin
Na těsto:
- datle 200 gramů
- zázvor kandovaný 50 gramů
- ořechy lískové 70 gramů (mleté)
- šťáva citronová 1 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce
- hřebíček 1 kus (mletý)
- máta 1 lžíce (sušená)
- piškoty 40 gramů ( mleté)
Na polevu:
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
- čokoládová poleva bílá 1 balení
Postup přípravy
Datle vypeckujte a umelte v mlýnku na maso společně se zázvorem. Do směsi přidejte koření, rum, citronovou šťávu a oříšky, zpracujte do hmoty a zahustěte na málo lepivou hmotu.
Na vále lehce posypaném mletými piškoty vyválejte plát asi 7 mm silný a vykrájejte z něj kolečka.
Rozehřejte čokoládové polevy, polovinu koleček namočte v bílé čokoládě, druhou polovinu v tmavé a ozdobte perličkou čokolády nebo oříškem.
Načítám komentáře...