Domácí makronky
Seznam surovin
- bílek 2 kusy
- sůl
- cukr moučkový 150 gramů
- mandle 120 gramů (mleté, prosáté)
- potravinářské barvivo
Náplň:
- žloutek 2 kusy
- vejce 1 kus (celé)
- cukr krupice 60 gramů
- máslo 60 gramů
- šťáva citronová 1 kus
Postup přípravy
1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Postupně do nich zašlehejte cukr a nechte společně šlehat v robotu tak dlouho, až se na hmotě začnou tvořit pevné špičky (při nadzvednutí metličky se špičky vůbec neohýbají). Obarvěte barvivem (chcete-li) a ruční metličkou vmíchejte mleté mandle. Těsto tím trochu zřídne.
2. Cukrářským sáčkem nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem placičky o průměru asi 4 cm. V troubě předehřáté na 80°C je nejprve nechte asi pět minut zaschnout, poté zvyšte teplotu na 180°C a pečte dalších šest minut. Makronky pak nechte na plechu vychladnout.
3. Na krém prošlehejte žloutky, vejce a cukr do řídké pěny. Postupně přilijte rozpuštěné máslo a citronovou šťávu a ještě krátce prošlehejte. Vařte v mikrovlnné troubě při 500 W celkem 3–4 minuty, až krém viditelně zhoustne. Každou půlminutu přerušte „vlnění“ a pečlivě prošlehejte, aby se krém nesrazil.
4. Jakmile zhoustne, přestaňte ihned s vařením, ještě jednou promíchejte a nechte v lednici vychladnout. Krémem plňte makronky a slepujte je k sobě po dvou.
Načítám komentáře...