Domácí srdíčkové žužu
Seznam surovin
- želatina 2,5 lžíce (bez příchuti)
- cukr krystal 1,5 hrnku
- sirup kukuřičný 1 hrnek
- potravinářské barvivo 1 kus (červené)
- vanilkový extrakt 2 lžíce
- cukr moučkový (na vysypání formy)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Smíchejte želatinu se 100 ml studené vody a nechte asi 15 minut odstát.
2. Do hrnce dejte cukr, kukuřičný sirup, sůl a 100 ml vody. Promíchejte a při mírné teplotě nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce setřete mokrou stěrkou. Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu směsi – v okamžiku, kdy tuhne (dosáhne 118 °C), ji ihned odstraňte z tepla.
3. Při použití ručního mixéru zapnutého na nejnižší rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Přidejte barvivo, zrychlete šlehání na maximum a asi 10 minut mixujte. Směs se stane tuhou a přibližně 3x zvětší svůj objem. Nakonec do ní dobře vmixujte vanilkový extrakt.
4. Bohatě posypte moučkovým cukrem plech s vyšším okrajem nebo (ještě lépe) skleněnou nádobu. Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu a nechte ji nepřikrytou odstát – vyschnout přes noc.
5. Před vykrajováním srdíček posypte žužu moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...