Domácí žužu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu smícháme s 1 dl studené vody a necháme asi 15 minut nabobtnat. Pekáček o rozměrech 20 x 30 cm vysypeme moučkovým cukrem.

Do hrnce nasypeme cukr, přidáme kukuřičný sirup (glukózu), špetku soli a 1 dl vody smíchané s barvivem, promícháme a na slabém plameni necháme ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce opatrně setřeme stěrkou. Pak teplotu zvýšíme na maximum a v okamžiku, kdy směs dosáhne 118 °C, ji ihned odstavíme z ohně, jinak začne tuhnout.

Připravenou směs pomocí elektrického šlehače zašleháme do nabobtnalé želatiny. Rychlost šlehání postupně zvýšíme na maximum a šleháme 10 minut. Když směs zbělá a nabude asi trojnásobně, nalijeme ji do připraveného pekáčku a když ztuhne, zasypeme ji kakaem a nakrájíme na kostky nebo z ní vykrájíme různé tvary formičkou.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 2,5 dl

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...