Dortoletky
Seznam surovin
- tuk (na vymazání)
- likér (rum, na pokapání)
- máslo (na potření)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobu)
- ořechy vlašské (nasttrouhané, na ozdobu)
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- cukr moučkový 150 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- máslo 200 gramů
- žloutek 2 kusy
- ořechy 150 gramů
- smetana na šlehání 1 kelímek (nebo mléko)
Postup přípravy
Z proseté mouky, moučkového a vanilinového cukru, změklého tuku, najemno nastrouhaných nebo umletých jader ořechů, žloutků a smetany nebo mléka vypracujeme vláčné těsto.
Těsto vyválíme na plát a vykrájíme z něj kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech, upečeme dorůžova a necháme vychladnout.
Vždy tři kolečka spojíme krémem, přičemž prostřední pokapeme likérem nebo rumem. Povrch ozdobíme čokoládovou polevou a nastrouhanými ořechy.
Načítám komentáře...